Загадкова Грузія


8 днів / 7 ночей

Універсальний комплексний тур. Передбачає знайомство з усіма географічними частинами країни і дозволяє побачити головні пам’ятки Західної, Східної та Південної Грузії. Включає елементи гастрономічного та винного турів. Учасники туристичних груп матимуть змогу ознайомитись з давньою історією країни, її культурою та етнічними особливостями, отримати насолоду від природи Кавказу, що вражає своєю красою, долучитись до старовинної техніки виноробства, відвідати середньовічні святині та пам’ятки античності. Тур розрахований на гостей, що прибувають в Грузію через Кутаїсі.

День перший. Кутаїсі

Зустріч в аеропорту Кутаїсі. Трансфер до готелю. Екскурсія історичним центром Кутаїсі: Білий міст; гімназія, де навчались знаменитий поет Маяковський та не одне покоління видатних діячів науки та мистецтва Грузії; Концертний зал; центральний парк; площа з фонтанами, що створені за мотивами творів Стародавньої Колхіди; синагога; факультативно - центральний ринок з національними солодощами та прянощами; Міст з ланцюгами; а на завершення - збудований на початку ХІ ст. храм Баграта, що внесений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО та відзначений нагородою за найкращу реконструкцію. Святкова вечеря у ресторані.

День другий. Боржомі - Ахалціхе

Сніданок. Екскурсія в карстові печери Прометея, що вражають своїми залами з природніми утвореннями сталагмітів та сталактитів. Екскурсія в городище Вані - один із центрів Колхідського царства. Поїздка в Ахалціхе через Рікотський перевал. Дорогою - відвідини знаменитого курорту Боржомі, що з ХІХ ст. славиться своїми цілющими джерелами мінеральних вод, м’яким кліматом та прекрасною природою. Гості побувають в заповідних лісах найбільшого в країні національного парку Боржомі-Харґаулі, прогуляються Боржомським парком та безпосередньо з джерела скуштують знамениту мінеральну воду Боржомі. Відвідини місцевого музею історії та етнографії. Переїзд в Ахалціхе, вечеря та поселення в готель.

День третій. Самцхе-Джавахеті

Сніданок. Екскурсія грандіозним ахалцихським укріпленням Рабаті, що було споруджене у ІХ ст. та повністю відновлене у 2011-2012 роках. На території комплексу знаходяться зразки грузинської, турецької, російської архітектури. Поряд з великою мечеттю розміщені православна, католицька та вірменська церкви, а також синагога. За сприятливої погоди - екскурсія до монастиря Сапара (ХІІІ ст.), в інтер’єрі котрого знаходяться унікальні настінні розписи та кам’яна різьба. Далі шлях прямує до ущелини Мткварі (Кури). Огляд укріплень Хертвісі, збудованих у ХІІ ст. біля місця злиття рік Мткварі та Паравані, і церкви Х ст. Огляд грандіозного печерного монастирського комплексу Вардзія ХІІ ст. Поїздка до Тбілісі через Джавахетське плато. Вечеря та поселення в готелі.

День четвертий. Тбілісі

Сніданок. Екскурсія столицею Грузії: Старий Тбілісі з історичними пам’ятками, деякі з яких відносяться до VI ст., середньовічне укріплення Нарікала, проспект Руставелі, площа Марджанішвілі і проспект Агмашенебелі з архітектурою ХІХ ст. Факультативно - дегустація вин. Вечеря в ресторані, де на гостей чекає вечір грузинського фольклору - знаменита національна грузинська кухня, запальні танці та славнозвісні багатоголосі співи.

День п’ятий. Казбегі

Сніданок. Поїздка Воєнно-грузинською дорогою до високогірного містечка Степанцмінда. Воно розташоване у підніжжі знаменитої гори Казбегі , вершина котрої сягає 5034 метрів, і славиться древньою міфічною історією, бо саме до неї, за переказами, античні боги прикували Прометея. Також, слідуючи маршрутом, гості побачать красиві гірські краєвиди, Жінвальське водосховище, та оглянуть резиденцію Арагвських еріставі - замок Ананурі XIV-XVII ст. Далі відвідувачі Грузії продовжать подорож мальовничою ущелиною Арагві, через гірськолижний курорт Гудаурі та, розташований на висоті 2395 метрів, незабутній Хрестовий перевал з джерелами, насиченими залізом. Прибуття в Степанцмінду. Підйом на джипах вгору до одного з символів Грузії - храму Святої Трійці, що був збудований у XIV ст. на г. Гергеті, на висоті 2170 метрів. Далі поїздка Дар’яльською розщелиною до кордону з Росією, до північних воріт Грузії. Підйом до чарівних водоспадів Гвелеті. Повернення в Тбілісі. Вечеря.

День шостий. Кахеті - батьківщина вина

Сніданок. Мандрівка Кахетинським регіоном, до серця грузинського виноробства. На шляху огляд безлічі пам’яток періоду середньовіччя. Прибуття до Сігнагі - міста кохання, збудованого в стилі південно-італійського класицизму з грузинськими декоративними елементами. Із захисних мурів міста відкривається прекрасний краєвид на Алазанську долину та схили Великого Кавказу. Екскурсія містом. Відвідини жіночого монастиря Бодбе з Кафедральним собором ІХ ст., місцем останнього спочинку Святої Рівноапостольної Ніно, що принесла в Грузію християнство. Поїздка в Алазанську долину. Дегустація домашніх вин у пивницях-марані. Знайомство з технологіями приготування справжньої чурчхели та випікання лавашу. Обід у винному погребі - традиційне застілля-супра. Повернення до Тбілісі.

День сьомий. Мцхета - Уплісцихе

Сніданок. Вільний ранок в Тбілісі. Факультативно - екскурсія на коньячний завод. Екскурсія в давню столицю Грузії - Мцхету, місто, котре називають «грузинським Єрусалимом». Огляд Багінеті-Армасціхе - царського комплексу пізнього античного періоду, з руїнами язичницького храму, палацу, винного погребу, великої та малої лазень. Огляд найбільш визначних християнських святинь Грузії, що внесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Серед них унікальний Кафедральний Собор Светіцховелі ХІ ст., у мурах якого зберігається Хітон Господній. А також, оспіваний класиками, монастир Джварі (Хрестовий) - пам’ятка VI ст., визнана одним із шедеврів світової архітектури. Далі мандрівка в скельне античне місто Уплісцихе, що в першому тисячолітті до нашої ери був центром язичницької Грузії. Відправка в Кутаїсі, вечеря та поселення в готелі.

День восьмий. Гелаті

Сніданок. Поїздка в Гелаті - символ Золотого віку в Грузії. Огляд Гелатського монастирського комплексу - ще один об’єкт зі списку ЮНЕСКО. Тут у ХІІ ст. Святий благовірний цар Давид Будівничий заснував академію, котру сучасники називали «другими Афінами». Після екскурсії - вільний час для легкого обіду. Трансфер до аеропорту.

Туристичний пакет включає:

• 3* готелі та сімейного типу гостинні двори відповідно до програми
• Транспортні послуги відповідно до програми
• Дворазове харчування
• Білети в музеї
• Послуги гіда

До туристичного пакету не входять:

• Авіаквитки
• Страхування
• Особисті витрати
• Чайові

Comments

Popular posts from this blog

До свидания

Внизу Сванетия